Tippek költözéshez


Parkolóhely foglalása

tippek költözéshez

Próbáljon meg időben – lehetőleg a költöztetés előtti napon – parkolóhelyet foglalni az érkező teherautónak. Általában 2-3 személy autó helye szükséges a gondtalan parkoláshoz, és a kényelmes gyors felpakoláshoz. Leginkább a belvárosban szokott ez problémát okozni, ahol még személy autóval sem mindig egyszerű megállni. Ha sikerül a bejárathoz közeli parkolóhelyet foglalnia, akkor ezzel a lépéssel nagyban gyorsíthatja az egész költöztetés folyamatát, tehát időt és ezáltal pénzt takaríthat meg és ráadásként nekünk sem kell átszelni a bútorokkal a nyakunban az autók és gyalogosok között a várost. Természetesen a lepakolásra is ugyanez vonatkozik, szintén érdemes parkolóhelyet foglalnia.

A lakók tájékoztatása

tippek költözéshez

Ha társas házból vagy társas házba költözik, amennyiben lehetséges szóljon előre a szomszédoknak, lakóknak hogy itt már pedig most költöztetés lesz és valószínűleg szeretnénk a liftet használni. Gyakran előfordul ugyanis, hogy egy jó indulatú szomszéd néni még a liftet is ki kapcsoltatja a házmesterrel, hogy kibabráljon a költöztetőkkel. Természetesen nekünk sem jó ha minden darabbal gyalog kell lejönnünk a lépcsőházban, és önnek sem érdeke, hogy jóval hosszabb legyen emiatt az egész költöztetés folyamata. A nevünkben annyit igérhet a kedves szomszédainak, hogy semmi esetre sem fogunk hangoskodni és azt is megígérhetjük, hogy feleslegesen nem tartjuk fel a liftet.

Dobozok megjelölése

dobozok cimkézése

Mindenképpen az egyik legfontosabb dolog költözéskor a dobozok megjelölése, lehetőleg jól látható módon. Általában az erős fekete filctollat ajánlom, mert nehezen jön le és tényleg jól látható. A kis ragadós cetliket viszont nem ajánlom, mert a szállítás közben valószínűleg lefognak esni a dobozról. Nem minden esetben szükséges a megjelölés, de ha viszonylag sok ( 20-30 ) dobozunk van, vagy annál több, akkor erősen ajánlott a megfelelő feliratokkal való megjelölés. Ez nagyban megkönnyíti az Ön, és a rakodók munkáját is. Az új otthonában, irodájában gyorsabban fog menni a dobozok megfelelő helyiségbe való lepakolása. Természetesen ha velünk csomagoltat, akkor a címkézést is megoldjuk Ön helyett, a dobozok beszerzésével együtt.


Kezdőlap Tippek költözéshez